Trainers

Elke training zal er een trainer aanwezig zijn die invulling geeft aan de training. Deze trainer heeft wel of geen cursus gevolgd, maar voelt zich zeer betrokken bij de loopgroep. Hij kan, maar durft ook de verantwoordelijkheid te nemen om de training op een plezierige, verantwoorde manier vorm te geven.

Onze trainingsdagen zijn: Dinsdag 19.30 - 21.00 uur, donderdag 19.30 - 21.00 uur en Zaterdag 9.00 -10.30 uur
Er wordt gestart bij het standbeeld naast feestwinkel Enjoy in Gulpen

Frank de Vreeze

​  
Hoi, ik ben Frank geboren te Sittard in 1970.
Vanwege werk zijn Anne en ik in 1994 in de buurt van Rotterdam gaan wonen en in 2010 zijn we weer teruggekomen, inmiddels 2 kinderen en een schat aan ervaringen rijker.
Tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik intensief gaan sporten: honkbal was mijn passie maar vanwege het risico voor mijn handen (musicus) moest ik iets anders gaan doen.
Jarenlang heb ik wekelijks mijn standaard rondjes gerend, prima, maar ik wilde op den duur toch méér: tot ik in 2015 in contact kwam met de HoHa-runners uit Gulpen.
Ik kon goed meekomen met de groep en al snel was het niveau bereikt voor een halve marathon (2015) en enkele marathons in 2016.

In 2017 ben ik begonnen met ultra-running: afstanden langer dan een Marathon. In de zomer van 2018 samen met Theo (ook trainer bij HoHa) in Zwitserland de Eiger ultra gelopen (52K) en in oktober 2018 de 58k Bear trail. 

 Inmiddels zijn gelopen:
2019:
Mrt: Dodemantrail (Stokkem en omstreken) 58k
Mrt: Heuvelmarathon (1,5 keer) 64k
Apr: Rondje Texel 60k
Mei: Koning van Spanje (Gulpen en omstreken) 19k, 29k en 43k in 1 weekend
Jun: De Friese Elfstedentocht (235k solo-run in 4 dagen (65k,50k,50k,70k) met eigen bepakking)

In het weekend van 15 Maart 2020 ( het weekend dat Nederland op slot ging vanwege Corona) heb ik onder begeleiding van een aantal vrienden van de HoHa een trail van 103 kilometer gerend door ons prachtige Heuvelland.  Een magische dag en magisch resultaat na jaren van opbouw in training. Iedere HoHa-runner  die meegeholpen heeft… ontzettend bedankt !!
  

  
Als trainer bij de HoHa denk ik een nuttige bijdrage te kunnen leveren: het plezier in rennen overbrengen, een beetje letten op looptechniek (loop licht), ademhaling ( adem lang uit) , loopmentaliteit (stel een doel en hou je daaraan) en als men daar interesse in heeft is er ook wel wat over voeding te melden ( ik lust ook wel een biertje hoor).
Rennen is een heel complete sport, bij mij is het “a way of life” ... je kan me een paar keer per week in de heuvels rondom Epen tegenkomen of op zaterdagochtend als trainer bij die mooie HoHa groep.
  

Robert Engelen

Even voorstellen, ik ben Robert Engelen, geboren op 13 april 1967 in Oranjestad Apeldoorn. Na veel verhuizingen ben ik uiteindelijk met vrouw en kinderen in Gulpen beland. Op mijn 9e was ik voor het eerst op een atletiekbaan te vinden. En daar ben ik eigenlijk tot mijn 34e levensjaar gebleven. Alle atletiekonderdelen passeerden de revue, maar het lopen lag me het best, vooral de middenafstanden. 1500 meter vond ik eigenlijk al ver worden.
Toen volgde een aantal verhuizingen elkaar snel op en streken we neer in Gulpen. Hier ben ik met fietsen begonnen, zowel op de weg als in het veld. Maar ’s winters ging het knagen, fietsen vond ik maar niks in het donker, maar lopen gaat altijd! Via Clé ben ik bij de HoHa runners geïntroduceerd. Veel lopen doe ik niet meer, das war einmal, maar als het enigszins kan ben ik er op dinsdag. En dat ging zo een tijdje goed goed, zo goed blijkbaar dat ik gevraagd werd de dinsdagtrainingen te verzorgen. Ach ja, als ik er dan toch ben op de dinsdagen…waarom zou ik dan niet mijn beste beentje voor zetten.
De groep is heel divers in allerlei opzichten, maar juist daarom is het waarschijnlijk een hele leuke en gezellige groep. Het bevalt me prima, en zo lang dat wederzijds is kunnen de HoHa runners op mij blijven rekenen.
Ik heb er in elk geval heel veel zin in.

Elsbeth de Vries

  
Vanaf het moment dat ik in het prachtige heuvelland ben gaan wonen ben ik al snel lid geworden bij de hoharunners.
Een gezellige recreatieve hardloopclub. Door mijn medelopers en trainers leerde ik al gauw alle mooie paadjes kennen. Dan kwam ik thuis en nam vervolgens mijn gezin mee om de mooie natuur te laten zien die ik ontdekt had tijdens het lopen met de hoha runners. Het liefst loop ik de trailroutes door de heuvels en langs de beekjes.
Samen met Dragan en onze kinderen Nikolai, Elena en Guilliano wonen we in Mechelen. Na ons avontuur in Zuid Afrika hadden we besloten om in zuid limburg te gaan wonen. 
Daarvoor zijn we opgegroeid op de veluwe. Daar heb ik jarenlange ervaring als sportcenterondernemer waar ik ook spinninglessen verzorgde. Hardlopen doe ik jarenlang recreatief en af en toe een wedstijdje, maar dan het liefst een mudrun/trail samen met een groepje (mede hoha runners). Na het rennen gezellig samen een biertje drinken, dan ben ik helemaal gelukkig.
Eind 2018 kwam de vraag aan leden wie het trainers team wil komen versterken. 
Een nieuwe uitdaging voor mij om als trainer aan de slag te gaan. Tot op de training.
  

Theo Goessens

Hoi, ik ben Theo Goessens, geboren in het mooie dorpje Reijmerstok op 26 februari 1963. Op mijn 34ste ben ik gestart met running op mijn eigen. Na enkele maanden vond ik het alleen lopen niet meer echt leuk en via verschillende omzwervingen ben ik uiteindelijk beland bij de HoHarunners, die ondertussen voor mij een 2e familie zijn geworden. Al snel werd ik gemotiveerd om ook regelmatig een wedstrijdje te lopen en dit is via regionale loopjes uitgegroeid tot obstacleruns en lange afstand (marathon en verder) in binnen- en buitenland. Regelmatig werd ik door de trainers van HOHA gevraagd of ik ook eens een training wou verzorgen en uiteindelijk heb ik in juli 2017 besloten om het trainerschap te aanvaarden. Dit zorgt voor wat extra inzet, want buiten de trainingen wil ik ook nog regelmatig een wedstrijdje of uitdaging aangaan buiten de HoHarunners en dat betekent regelmatig in een weekend zaterdags en zondags op runavontuur. Dat heb ik voor zo'n gezellige club wel over.

Astrid van der Weijden

Mijn naam is Astrid van der Weijden. Geboren (20-4-1971) en getogen in Gulpen. Na wat omzwervingen door Nederland voor studie en werk ben ik in 2004 weer in Limburg neergestreken. Ik ben altijd sportief geweest. Als kind veel geturnd en gezwommen. Later als puber fanatiek gebasketbald en als werkende getennist en veel naar de fitness gegaan. Hardlopen en fietsen deed ik af en toe en in de zomer. Maar met jonge kinderen zoek je een mogelijkheid om tussendoor te sporten. En zo ging ik aan de slag met een loopschema. Nadat mijn kinderen, Maarten geboren in 2000 en Lucas in 2002, zelfstandig genoeg waren om een paar uurtjes ‘s avonds alleen thuis te blijven ben ik bij de HoHa runners gekomen.
De gezelligheid en nieuwe gezichten in het bekende Gulpen gaven me een warm welkom.
Nieuwe paadjes ging ik ontdekken en oude uit mijn  jeugd herbeleven. Mijn vriend Marco heb ik ook aan het hardlopen    gekregen en op zaterdag is hij ook regelmatig van de partij.
Toen Wim aangaf dat hij langzaam het stokje van trainer over wilde  gaan geven heb ik me opgegeven om (hulp)trainer te worden.
Op  dinsdag ben ik meestal een van de trainer. Ik ben niet geschoold voor trainer maar met enthousiasme kom ik een heel eind.
Van mij mag je  afwisselende trainingen verwachten met hier en daar wat improvisatie.