Trainers

Elke training zal er een trainer aanwezig zijn die invulling geeft aan de training. Deze trainer heeft wel of geen cursus gevolgd, maar voelt zich zeer betrokken bij de loopgroep. Hij kan, maar durft ook de verantwoordelijkheid te nemen om de training op een plezierige, verantwoorde manier vorm te geven.

Onze trainingsdagen zijn: Dinsdag 19.30 - 21.00 uur, donderdag 19.30 - 21.00 uur en Zaterdag 9.00 -10.30 uur
Er wordt gestart bij het standbeeld naast feestwinkel Enjoy in Gulpen

Frank de Vreeze

Hoi, ik ben Frank (zie foto: in het oranje ), geboren te Sittard in 1970.
Vanwege werk zijn Anne en ik in 1994 in de buurt van Rotterdam gaan wonen en in 2010 zijn we weer teruggekomen, inmiddels 2 kinderen en een schat aan ervaringen rijker.
Tijdens mijn middelbare schooltijd ben ik intensief gaan sporten: honkbal was mijn passie maar vanwege het risico voor mijn handen (musicus) moest ik iets anders gaan doen.
Jarenlang heb ik wekelijks mijn standaard rondjes gerend, prima, maar ik wilde op den duur toch méér: tot ik in 2015 via Wim den hoed in contact kwam met de HoHa-runners.
Ik kon goed meekomen met de groep en al snel was het niveau bereikt voor halve marathon (2015) en enkele marathons in 2016.
In 2017 heb ik de lat weer wat hoger gelegd door mee te doen aan de ultra variant van de Koning van Spanje ( foto is na de finish genomen) en als voorbereiding hierop een aantal weekenden met 2 marathons achter elkaar gelopen.
Nu ik weer bijgetankt ben ga ik met Theo (ook 1 van de trainers: zie foto rechts) in 2018 de Eiger trail (51 km in de Alpen) doen en zeer waarschijnlijk zullen de afstanden in de toekomst steeds weer wat extremer worden, zolang ik blessurevrij kan blijven. Het is fascinerend te ontdekken hoe sterk je kan zijn als de wil er maar is.
Als trainer bij de HoHa denk ik een nuttige bijdrage te kunnen leveren: het plezier in rennen overbrengen, een beetje letten op looptechniek (loop licht), ademhaling ( adem lang uit) , loopmentaliteit (stel een doel en hou je daaraan) en als men daar interesse in heeft is er ook wel wat over voeding te melden ( ik lust ook wel een biertje hoor).
Rennen is een heel complete sport, bij mij is het “a way of life” ... je kan me een paar keer per week in de heuvels rondom Epen tegenkomen of op zaterdagochtend als trainer bij die mooie HoHa groep.

Robert Engelen

Even voorstellen, ik ben Robert Engelen, geboren op 13 april 1967 in Oranjestad Apeldoorn. Na veel verhuizingen ben ik uiteindelijk met vrouw en kinderen in Gulpen beland. Op mijn 9e was ik voor het eerst op een atletiekbaan te vinden. En daar ben ik eigenlijk tot mijn 34e levensjaar gebleven. Alle atletiekonderdelen passeerden de revue, maar het lopen lag me het best, vooral de middenafstanden. 1500 meter vond ik eigenlijk al ver worden.
Toen volgde een aantal verhuizingen elkaar snel op en streken we neer in Gulpen. Hier ben ik met fietsen begonnen, zowel op de weg als in het veld. Maar ’s winters ging het knagen, fietsen vond ik maar niks in het donker, maar lopen gaat altijd! Via Clé ben ik bij de HoHa runners geïntroduceerd. Veel lopen doe ik niet meer, das war einmal, maar als het enigszins kan ben ik er op dinsdag. En dat ging zo een tijdje goed goed, zo goed blijkbaar dat ik gevraagd werd de dinsdagtrainingen te verzorgen. Ach ja, als ik er dan toch ben op de dinsdagen…waarom zou ik dan niet mijn beste beentje voor zetten.
De groep is heel divers in allerlei opzichten, maar juist daarom is het waarschijnlijk een hele leuke en gezellige groep. Het bevalt me prima, en zo lang dat wederzijds is kunnen de HoHa runners op mij blijven rekenen.
Ik heb er in elk geval heel veel zin in.

Alexander Hollands

​​Beste hardloop vrienden,
Ik ben Alexander Hollands (1975), opgegroeid tussen de Limburgse heuvels in het mooie dorpje Eys. Sinds 2012 ben ik woonachtig in Wijlre. Hier woon ik met mijn vrouw Rebekka en 3 kinderen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam in het Zuyderland medisch centrum, deels als operatieassistent en deels als opleidingsfunctionaris HBO-VT (opleiding tot operatieassistent). Hiernaast ben ik voorzitter van Stichting Surisamen, onze projecten zijn kinderhuizen en basisscholen in Suriname die een extra steuntje nodig hebben.
Mijn sportieve “loopbaan” begon al op vroege leeftijd; voetballen vanaf de F-jes tot aan mijn 12e levensjaar. Nadat ik het voerbal vaarwel had gezegd, startte ik met intensief wedstrijd wielrennen (op de weg). Dit heb ik tot aan mijn 26ste gedaan. Vervolgens ben ik de jeugdwielrenners gaan trainen, dit combineerde ik met veldrijden. Door het veldrijden kwam ik ook in aanraking met hardlopen. Nadat ik de wielrenfiets “aan de wilgen had gehangen”, ben ik me sinds 2016 meer gaan richten op hardlopen. De deelname van de halve marathon van Eindhoven, zorgde voor een definitieve keuze voor het hardlopen. Ik werd dan ook al snel lid van de HoHa runners; een gezellige groep hardlopers met voor iedereen de ruimte voor zijn/haar eigen uitdagingen. Toen er een oproep voor nieuwe trainers gedaan werd, twijfelde ik dan ook niet lang. En hier heb ik nog geen enkele kilometer spijt van gehad. 

Ik ben een van de trainers die de dinsdagtrainingen voor zijn rekening neemt. Daarnaast ben ik het aanspreek voor de HoHa runners mbt de trainingen en neem ik deze functie plaats in de kerngroep.

Mijn levensmotto is: Live your dream!! Foto: deelname aan de Vaals-Venlo estafette met de HoHa-runners, op de foto sta ik uiterst rechts.

Theo Goessens

Hoi, ik ben Theo Goessens, geboren in het mooie dorpje Reijmerstok op 26 februari 1963. Op mijn 34ste ben ik gestart met running op mijn eigen. Na enkele maanden vond ik het alleen lopen niet meer echt leuk en via verschillende omzwervingen ben ik uiteindelijk beland bij de HoHarunners, die ondertussen voor mij een 2e familie zijn geworden. Al snel werd ik gemotiveerd om ook regelmatig een wedstrijdje te lopen en dit is via regionale loopjes uitgegroeid tot obstacleruns en lange afstand (marathon en verder) in binnen- en buitenland. Regelmatig werd ik door de trainers van HOHA gevraagd of ik ook eens een training wou verzorgen en uiteindelijk heb ik in juli 2017 besloten om het trainerschap te aanvaarden. Dit zorgt voor wat extra inzet, want buiten de trainingen wil ik ook nog regelmatig een wedstrijdje of uitdaging aangaan buiten de HoHarunners en dat betekent regelmatig in een weekend zaterdags en zondags op runavontuur. Dat heb ik voor zo'n gezellige club wel over.

Astrid van der Weijden

Mijn naam is Astrid van der Weijden. Geboren (20-4-1971) en getogen in Gulpen. Na wat omzwervingen door Nederland voor studie en werk ben ik in 2004 weer in Limburg neergestreken. Ik ben altijd sportief geweest. Als kind veel geturnd en gezwommen. Later als puber fanatiek gebasketbald en als werkende getennist en veel naar de fitness gegaan. Hardlopen en fietsen deed ik af en toe en in de zomer. Maar met jonge kinderen zoek je een mogelijkheid om tussendoor te sporten. En zo ging ik aan de slag met een loopschema. Nadat mijn kinderen, Maarten geboren in 2000 en Lucas in 2002, zelfstandig genoeg waren om een paar uurtjes ‘s avonds alleen thuis te blijven ben ik bij de HoHa runners gekomen.
De gezelligheid en nieuwe gezichten in het bekende Gulpen gaven me een warm welkom.
Nieuwe paadjes ging ik ontdekken en oude uit mijn  jeugd herbeleven. Mijn vriend Marco heb ik ook aan het hardlopen    gekregen en op zaterdag is hij ook regelmatig van de partij.
Toen Wim aangaf dat hij langzaam het stokje van trainer over wilde  gaan geven heb ik me opgegeven om (hulp)trainer te worden.
Op  dinsdag ben ik meestal een van de trainer. Ik ben niet geschoold voor trainer maar met enthousiasme kom ik een heel eind.
Van mij mag je  afwisselende trainingen verwachten met hier en daar wat improvisatie.

Esther Heijblom

Met veel plezier geef ik training aan de HoHa runners. Een geweldige club met voor iedereen wat wils. Er zijn leden die volgens schema trainen voor een marathon en er zijn leden die genieten van een rondje gezellig met elkaar. Een bonte mix met uiteindelijk hetzelfde doel: genieten van het heuvelland en na afloop het bakkie koffie.
Dit laatste verraad mijn "afkomst": ik drink geen tas koffie ,maar een bakkie.....
Sinds mijn 17e loop ik met veel plezier. Mijn voorkeur gaat uit naar het langere werk, ik ben een echte diesel. Op mijn 19e liep in mijn eerste halve marathon, de laatste marathon op mijn 49e. Inmiddels veteraan, maar nog steeds gedreven en vol liefde voor deze sport. De weg bij voorkeur verruild voor trial, want dat is optimaal genieten!

In het dagelijks leven sta ik voor de klas, onderwijzen is wat ik met veel plezier doe.
Daarom ook destijds de trainerscursus gevolgd bij de KNAU. Ik hoop nog vele jaren te kunnen genieten van het lopen en van training geven bij prachtig HoHa.